skip to Main Content
Trends 2019

Trends 2019

Het begin van een nieuw jaar betekent ook de lancering van de nieuwste trends op het gebied van interieur.  Persoonlijk  gebruik ik graag kleuren en materialen die specifiek passen bij mijn opdrachtgevers. Smaken verschillen nu eenmaal. Omdat er het komende jaar toch heel wat leuke trends bij zitten hierbij een overzicht. 

De interieur trends voor 2019! Sommige trends blijven, anderen houden we maar in een iets andere vorm en sommige zijn helemaal nieuw! 

1. Plant=koning

Groen, als kleur maar ook in de vorm van planten blijft helemaal on-trend! Naast de verschillende kleuren groen op de muur en voor meubels, maar ook als accessoires, wordt dit gecombineerd met gouden details. Heftige prints mogen ook weer! Dus dat behang met die grote bladeren of een jungle op je muur? Helemaal hip & happening.

Groen, marmer en metalen, volgens de 2019 trends

2. Metalen

Een trend die we doortrekken vanuit vorig jaar maar waar we dit jaar  nog veel meer van gaan zien! Waar in 2018 vooral messing, goud en koper veel gebruikt werden gaan we in 2019 ook voor brons en zilver. Een koperen lamp, een gouden kraan of een metalen wanddecoratie mogen niet ontbreken in ons interieur. En wat dacht je van stoel- of tafelpoten van goud, koper of messing? Deze materialen  combineren met stoere materialen als beton en staal is ook helemaal hot dit jaar.

3. Een palet van kleur

Niet helemaal letterlijk maar in plaats van colourblocking kiezen we dit jaar voor meer rust in huis door een aantal kleuren van hetzelfde palet door te trekken in de woning tot aan de accessoires. De kleuren in 2019 zijn vooral warme aardse kleuren ( zoals de flexa kleur van het jaar: Spiced honey)  maar ook een pasteltint als oud roze, beige tinten, okergeel, donkerbruin, wijnrood, donker paars, petrol blauw en donkergroen.

Flexa kleur 2019 – Spiced honey.

4. Rond

Alles wat rond is kan en mag. Een ronde tafel, ronde lampen, ronde spiegels, ronde vloerkleden. Met meer ronde vormen in huis blijf je binnen de trends en het leuke is dat je dit ook makkelijke combineert binnen de andere trends: denk aan een marmeren tafel met metalen messing poten!

5. Duurzaam  

De natuur en het meer bezig zijn met onze leefomgeving duurzamer te maken wordt steeds belangrijker en zal ook 1 van de thema’s zijn die we binnenkort zullen behandelen in de nieuwsbrief en de blog, maar ook als woontrend blijven we duurzaam. Denk aan riet, steen, marmer en rotan.  Allemaal duurzame en natuurlijke materialen. Qua kleuren wordt binnen deze trend meer gebruik gemaakt van rustige, lichte kleuren

Ultiem duurzaam en prachtig in elk interieur: een levend eco-systeem, een Spruitje. 

6. Less is niet more

Deze trend staat voor alles waarvan je eerder misschien dacht: “is dit niet too much?” In 2019 kan het gewoon weer:  ( rood) velours gecombineerd met goud, ornamenten, barok achtige stoelpoten, Japanse beelden. Deze trend brengt weer wat glamour terug in huis net als in de jaren 20. Veel zachte stoffen maar ook echte grootste eye-catchers in huis.


Morestyling over trends

Voor 2019 dus leuke trends waar iedereen wel wat mee kan. Je mag het namelijk heel licht houden in huis, of juist heel warm maken en qua materialen mag eigenlijk ook alles.

Wat ik vooral belangrijk vind  is dat het duurzaam is , dus dat je er niet te snel op uitgekeken raakt, je er vrolijk van wordt, het je inspiratie geeft en dat je er langere tijd mee vooruit kan. Een heftige kleur of behang op de muur kun je snel zat zijn of het kan snel teveel worden. Terwijl als je de  basis rustig houdt maar wel volgens de laatste trends je accessoires aanpast je vrij snel een nieuwe look creëert in je woning.

 Uiteraard denk ik daar  graag over mee! Want uiteindelijk moet je huis een thuis zijn waar je je rust hebt, energie kan opdoen en inspiratie krijgt. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief hieronder voor meer inspiratie en leuke acties of wil je gelijk een advies afspraak bel mij dan: Eveline van der Meer 06-24269948

Close search
Winkelwagen
Back To Top
×Close search
Zoeken