skip to Main Content
Goede Voornemens? Begin Met Een Opgeruimd Huis!

Goede voornemens? Begin met een opgeruimd huis!

Het einde van het jaar maken we weer goede voornemens voor het nieuwe jaar. Waar veel mensen in de lente aan de slag gaan met een voorjaarsschoonmaak en hun huis onderhanden nemen, kun je natuurlijk ook het nieuwe jaar beginnen met een opgeruimd huis!

Een opgeruimd huis, een opgeruimd hoofd wordt er wel eens gezegd en dat is precies wat je nodig hebt om al die andere goede voornemens vol te kunnen houden. Maar hoe pak je dit aan?  

Hierbij een aantal tips die helpen bij een opgeruimd huis:

  1. Start met 1 kamer: bijvoorbeeld de slaapkamer of keuken; zo kun je afstrepen wat je gedaan hebt en zie je snel resultaat.
  2. Durf weg te gooien: kleding die je niet draagt, servies dat je nooit gebruikt, boeken die je niet leest. 
  3. Als je liever niet te rigoureus wil weggooien zorg dan voor dozen / bakken waar je boeken / (zomer) kleding, oude administratie, tijdschriften, kerst servies etc in kwijt kan en kan opbergen. Met een duidelijk etiquette heb je het zo weer gevonden en als je er een datum op zet kun je met jezelf afspreken om het weg te gooien als je de doos / bak al 2 jaar niet hebt geopend.
  4. Deel je boekenkast in op kleur dit ziet er gelijk ruimtelijker en rustiger uit
  5. Woonaccessoires zijn leuk maar teveel accessoires kunnen voor afleiding en een rommelige gevoel zorgen. Kijk dus eens goed wat je op dat moment mooi vindt en wat je inspiratie geeft en wissel het eens af. Zo lijkt het of je steeds iets nieuws hebt maar recycle je jouw eigen spullen.
  6. Zorg ervoor dat de spullen die in je huis aanwezig zijn je energie en rust geven! Zo voelt het echt al thuis.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips! Want misschien ga je in het nieuwe jaar wel samenwonen, of gaat je kind studeren en heb je opeens ruimte in huis over of wil je een nog grotere opruiming houden!

Een gezellige piano hoek ziet er na de detox gelijk een stuk rustiger en opgeruimder uit! 

Ook de woonkamer heeft een detox gekregen. Minder accessoires en de meubels minder op elkaar geeft een ruimtelijk gevoel en rust. 

Interieur detox

Morestyling heeft de interieur detox ontwikkelt waarbij we jou helpen bij het ‘ontspullen’. Door het overbodige weg te doen wordt alles meer helder en kun je je richten op zaken die er werkelijk toe doen.

Want gelukkig of ongelukkig zijn is het gevolg van wie we zijn, niet van wat we bezitten! Wanneer jouw thuis een inspirerende omgeving is die je stimuleert en steunt, zal deze je opladen. Ongeacht of je thuis een luxe of meer bescheiden onderkomen is. Alle aandacht die je schenkt aan de realisatie van zo’n thuis betaalt zich dubbel en dwars terug!

Prachtig voornemen voor het nieuwe jaar toch?!  Een detox voor je huis, een opgeruimd hoofd voor jezelf!

Kun je hulp gebruiken bij het detoxen van jouw huis en wil je tegelijkertijd goed advies van een interieurstyliste om het sfeervoller te maken? Stuur dan een mail naar info@morestyling.nl voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Close search
Winkelwagen
Back To Top
×Close search
Zoeken