skip to Main Content
Duurzamere Kerst 2023

Duurzamere Kerst 2023

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan! De lichtjes, het optuigen van de kerstboom, heerlijk eten, een fijn samenkomen met vrienden en/of familie en wie geluk heeft nog wat cadeaus! 

Ieder jaar kijken we bij Morestyling uit naar de kerstdagen. Maar hoe zorg je voor een duurzame kerst?

Duurzame kerst

De kerstdagen zijn super gezellig en daarnaast is het leuk om de look van je kerstboom of kerstaccessoires eens te veranderen. Hoe kun je dit doen op een duurzame manier? Dus beter voor het milieu en ook nog eens goed voor je portemonnee?  Morestyling vindt duurzaamheid belangrijk, ook bij het stylen van woningen en het gebruik van materialen.

Graag geven we je daarom 8 tips voor een duurzame kerst:

  • Lampjes horen er bij, maar kies eens voor LED verlichting! Deze kun je voor zowel binnen als buiten gebruiken
  • Ruil kerstversiering met een vriendin / buurvrouw of andere bekende
  • Maak je Kerstversiering zelf.   

DIY – kerst kandelaar 

 
1. Wat heb je nodig? Een lege wijnfles, kaarsen in jouw favoriete ( kerst) kleur, touw / lint passend bij de kaars en een kersttak;
2. Vervolgens plaats je de kaars in de fles en bevestig je de kersttak vast aan de fles met het touw / lint;
3. Zoals je kunt zien zijn wij toch voor een andere kleur kaars gegaan die nog beter paste bij het interieur en de kerst decoratie;
4. Het eindresultaat! Een on-trend kerst kandelaar! Prachtig gestyled en helemaal in kerstsfeer

  • Kijk eens bij de kringloop of op Marktplaats of je leuke kerstdecoratie kunt vinden.
  • Koop niet in 1 keer een hele nieuwe “look” voor je kerstboom maar koop een aantal opvallende ballen / hangers. Zo kun je toch een verschil maken. 
  • Ga de natuur in en werk met takken die je vind in het bos; maak hier een leuke decoratie voor op de muur of op tafel.  Plak de kerstboom op de muur met takken of met een slinger waar je lichtjes en versiering in hangt.
  • Gebruik krijtstiften (in plaats van een spuitbus) op het raam, leuk voor jezelf of de kinderen om kerstversiering op te tekenen
  • Koop je kerstspullen eens na de kerst! Dit scheelt soms 50% tot 70% (in sommige winkels geldt dit soms al een week voor de Kerst).
Voor nu wensen we je veel plezier met het kerst klaar maken van de woning! Als je jouw eigen kerst kandelaar maakt of jouw kerstboom, kersttafel of andere inspiratie met ons wil delen: graag! Doe dat door Morestyling te taggen op Facebook op Instagram en voeg #morestylingkerst toe! De mooiste kerst decoratie plaatsen we op onze Instagram en Facebook.

Close search
Winkelwagen
Back To Top
×Close search
Zoeken