skip to Main Content

Is er een verschil tussen interieurstyling en verkoopstyling?

Ja, dat is er zeker.  Het draait namelijk allemaal om het personaliseren of depersonaliseren van je woning. Wat dit betekent leggen we graag aan je uit!

Bij Interieurstyling gaan we aan de slag met  het personaliseren ofwel het persoonlijker maken van jouw interieur. Vaak heb je bepaalde erfstukken, souvenirs van mooie reizen of een item waar je mooie herinneringen aan hebt. Daarnaast kan er een stijl zijn waar jij je prettig bij voelt, of bepaalde kleuren die een bepaald gevoel bij je oproepen.

Of je nou, zoals veel woningen in de Blaricummermeent, start met een leeg canvas of in een oudere woning waar al eerder in gewoond is. Het huis moet voelen als thuis en dat bewerkstelligen we door te luisteren naar jouw  wensen qua kleur en materialen maar ook door te kijken naar de items waar je waarde aan hecht die zeker weten terug mogen komen in jouw woning.

Voorbeeld Interieurstyling (Blaricummermeent). De combinatie van de prachtige blauwe muur met cognac and natuurlijke accessoires zorgde voor een thuis gevoel bij deze klant.

Het gaat dus om het laten doorschemeren van jouw persoonlijkheid in jouw woning.  Dit kan door de styling van een kamer of juist door het volledige huis onder handen te nemen zodat alles op elkaar aansluit / bij elkaar past of juist elke kamer een eigen thema te geven.

Natuurlijk zijn er ook mensen die al zeer tevreden zijn maar niet goed weten wat ze met een bepaalde muur  of dat ene hoekje in huis aanmoeten. In dat geval spreken we van een mini make-over. Dit valt ook onder interieurstyling en is veelal in een ochtend of middag klaar.

Bij verkoopstyling gaan we de woning depersonaliseren. De eerste indruk is erg belangrijk. Wanneer een potentiele koper naar je huis komt kijken moet hij zichzelf erin zien wonen. Wanneer je veel persoonlijke intems van de huidige bewoners tegenkomt, denk bijvoorbeeld aan uitgesproken souveniers, tekeningen van de kinderen of portretfotos, wordt dat een stuk lastiger. Bij verkoopstyling halen we deze items tijdelijk weg. Daarna kunnen we het “afstylen” met accessoires en bijvoorbeeld verse bloemen zodat de woning huiselijk aanvoelt. Want een te leeg huis kan kil overkomen. 

In sommige gevallen zorgen we ervoor dat we wat andere meubels neerzetten of iets anders aan de muur hangen om het zo kijkers vriendelijk te maken. Bij een te uitgesproken kleur op de muur of een hele uitdrukkelijke stijl qua meubels zullen we eventueel de muur een andere tint  geven en de stijl meubels aanpassen naar meubels die de potentiele doelgroep meer aanspreekt. 

Voorbeeld Verkoopstyling ( Den Haag). Door het verwijderen van een groot deel van de boeken, extra meubels en accessoires straalt deze woning rust uit. De verkoopster heeft het appartement binnen 2 weken verkocht met meer winst dan gedacht.

Doel is in ieder geval om het zo te depersonaliseren dat andere mensen het wel aantrekkelijk vinden maar de personalisatie slag voor henzelf nog kan plaatsvinden.

Morestyling kan bij zowel interieurstyling als verkoopstyling helpen. Wat we vaak meemaken is dat zodra mensen een huis verkopen met de behulp van verkoopstyling, ze Morestyling ook inhuren voor de interieurstyling. Mensen willen in een nieuw huis vaak toch een frisse start met nieuwe kleuren, meubels en een andere indeling.

Mocht jouw huis te koop staan en wil je dat mensen er sneller verliefd op worden? Of wil je een keer een kleuradvies of  gelijk een intake voor een interieurstyling of verkoopstyling neem contact met ons op via info@morestyling.nl of bel met Eveline van der Meer 06-24269948

Tip: Morestyling heeft regelmatig workshops “mijn persoonlijk interieur” zodat je er op een leuke en gezellige manier achter kunt komen wat bij jou past. Geef je nu op! Of geef het cadeau voor de Sinterklaas of Kerst! 

Close search
Winkelwagen
Back To Top
×Close search
Zoeken