skip to Main Content
Baby – Junior Kamer Trends

Baby – Junior kamer trends

Een prachtige tijd! Je krijgt een eerste kindje of een tweede of wellicht wel je derde.

Er komt in ieder geval een klein mensje aan en hier wil je een fijne plek voor creëren.

Vanuit de basis zijn rust, ruimte en reinheid zeer belangrijk en als je dit kunt doorvoeren in de babykamer is dit natuurlijk alleen maar fijn!

Een makkelijke indeling (een driehoek) waarbij het bedje, het aankleed/ verschoningskussen en de kledingkast vlakbij elkaar staan is aan te raden. Daarnaast zijn rustige kleuren maar ook goede luchtkwaliteit belangrijk.

Dat je een kamertje niet te druk moet inrichten als je kindje nog klein is, is bekend. Tevens zijn donkere of hele felle kleuren minder geschikt.  Voor een zachte uitstraling kun je beter lichte, zachte tinten aanbrengen.

Je kindje heeft al zoveel indrukken te verwerken, dat een hele volle kamer, heftige kleur of print behang, maar ook een mobiel dat constant boven het hoofd hangt, zorgt voor onrust.

 

Op dit moment zijn er meerdere verfsoorten met weinig chemicaliën op waterbasis die je kunt laten mengen in een kleur naar keuze.  Ook leuk zijn de verfsoorten die speciaal gemaakt zijn voor (aanstaande) mama’s bijvoorbeeld https://www.mommypaint.com/ . Hier is rekening gehouden met geschikte kleuren en de verf heeft een veiligheidscertificaat die aangeeft dat je zelfs met baby in je buik de verf veilig kunt gebruiken.

Waar steeds meer rekening mee gehouden wordt is dat een kamer langer mee gaat. De meubels worden steeds multifunctioneler zoals dit bedje van Sebra:   Sebra baby – junior bed . Dit bed kun je gebruiken van baby tot ongeveer 7 jaar waardoor het de investering meer dan waard is.

Omdat sommige trends tijdloos zijn en je kindje zich er dusdanig thuis voelt dat je de basis hetzelfde wil houden spreken we van baby en kinderkamer trends.

Baby en kinderkamer trends:

Naast een eigen voorkeur voor inrichting van de babykamer zijn ook de baby/ junior kamers trend gevoelig.

  1. Natuur, natuurlijk!

Een trend die bijna tijdloos is, is natuur! In de vorm van duurzame materialen maar ook qua kleuren. Denk aan botanische prints, dieren stickers, planten (op veilige hoogte), verschillende tinten van de kleur groen. Daarnaast natuurlijke materialen: hout, rotan, bamboe.

  1. Oker en donkerblauw

Afgelopen jaar was dit al een geliefde trend maar ook in 2019 zetten we deze trend voort. Niet alleen op de muur maar ook qua beddengoed blijft dit een trend die we veel gaan terugzien.

  1. Scandinavisch design

Prachtige trend; warme pastelkleuren met witte of houten meubels en ronde vormen. Met name door de lichte kleuren krijgt de kamer een ruimtelijk gevoel.

  1. Industrieel

Een trend die je niet snel verwacht in een kinderkamer maar wel heel stoer is. Deze trend is meer geschikt voor de junior dan de babykamer door de donkere kleuren en stoere materialen, maar zullen we zeker vaker gaan zien.

Morestyling over Baby -junior kamers

Belangrijk bij het kiezen / creëren van een baby of kinderkamer is dat het prettig aanvoelt en dat het kindje er rust kan vinden of het nu om slaap gaat of de eerste huiswerkopdrachten.

Mocht je hulp nodig hebben bij het het stylen van de babykamer of de transformatie van baby naar junior kamer, ik help je graag! Met wat kleine of grotere aanpassingen, maken we er een fantastische kamer van.

Close search
Winkelwagen
Back To Top
×Close search
Zoeken