skip to Main Content
Duurzaam Wonen

Duurzaam wonen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Het is dan ook logisch dat we dit ook terugzien bij de bouw van nieuwe woningen maar ook in ons interieur.

Zo zijn we steeds meer afval aan het scheiden, bewuster boodschappen aan het doen en zijn we steeds meer voorstander van het hergebruiken van meubels, kleding en (woon)accessoires.

Daarnaast zien we steeds meer nieuwbouwwijken overgaan op elektriciteit in plaats van gas en zijn er projecten als “steenbreek” die er voor zorgen dat er minder tegels gebruikt worden in tuinen om de bewatering van onze grond / aarde op peil te houden waardoor we een gezondere en natuurlijke leefomgeving creëren.

Onze energie wordt daarnaast ook steeds milieuvriendelijker verkregen door windmolens en zonne energie.  

Verf fabrikanten spelen in op de duurzaamheidstrend door vaker op waterbasis te werken of door een filter toe te voegen aan de verf die zorgt voor gezondere lucht.

Dit zijn slechts een aantal veranderingen die ons ofwel worden opgelegd vanuit de overheid maar waar we zelf ook steeds meer mee aan de slag (kunnen) gaan.

Weet je niet zo goed waar te beginnen rondom duurzamer en bewuster leven? Dan deel ik graag, ter inspiratie, wat tips:

  1. Restyling van je woning? Je hoeft niet altijd direct nieuwe meubels te kopen. Kijk ook eens op Marktplaats of bij de tweedehands winkel voor leuke woonaccessoires.
  2. Investeer in Led verlichting; tegenwoordig ook in warmere kleuren te verkrijgen. Led verlichting gaat veel langer mee en verbruikt minder energie dan gewone lampen! Super duurzaam en fijn voor je portemonnee.  
  3. Recycle; hergebruik en ruil meubels en accessoires. En maak bijvoorbeeld je eigen mest voor in je tuin.
  4. Koop eerlijk! Als je iets koopt kijk dan bijvoorbeeld naar een FSC keurmerk.
  5. Poets groen; op dit moment zijn er meerdere schoonmaakmiddelen waarmee je milieuvriendelijk kan schoonmaken.

Morestyling over duurzaamheid

Dat ook ik duurzaamheid belangrijk vind, als interieur styliste, is iets dat ik graag uitdraag. Zo ben ik voor hergebruik van materialen/ meubels in huis, werk ik graag met natuurlijke materialen en gaat mijn voorkeur uit naar milieuvriendelijke verven.

Mijn eigen huishouden is dan ook zo duurzaam mogelijk. We hebben zonnepanelen, ik heb alleen led-verlichting, alle binnenmuren zijn geverfd met de duurzame verf van Little Greene Paint  en ik maak schoon met ecologische schoonmaakmiddelen. Op deze manier blijven er geen gifresten achter in huis.

Ben je na mijn tips geïnspireerd geraakt om ook duurzamer te gaan leven of wil je weten wat je nog meer kan doen?

Voor een duurzaamheid scan van je huis of een duurzaam interieur advies kun je mij inschakelen! Graag help ik je op weg naar een duurzaam gestylde woning.

Close search
Winkelwagen
Back To Top
×Close search
Zoeken